Projekbeskrivelse

Armeringsjern i 3D til underjordisk betonkonstruktion

Armeringsjern er afgørende for en konstruktionsbæreevne og ofte brugt i betonkonstruktioner. Efterspørgslen på armeringsjern udarbejdet i 3D modeller er stigende, da det effektiviserer byggeprocessen og reducerer fejl i projekterings- samt udførelsesfasen.

I forbindelse med Scandinavian Life Science i Hagastaden bygger Vitartes en række underjordiske betonkonstruktioner. Disse konstruktioner skal blandt andet fungere som installationer og parkering. På grund af ovenliggende trafik, er disse betonkonstruktioner dimensionerede som brokonstruktioner.

En virtuel byggeproces

CN3 har udarbejdet en komplet level-of-detail 400-500 produktionsmodel, hvilket er inklusiv al armeringsjern. Den detaljerede 3D-model gjorde det muligt at identificere problemer med armeringen, som havde været sværere at opdage i de traditionelle tegninger. Da disse problemer blev løst i den virtuelle byggeproces, blev antallet af fejl i udførelsen på byggepladsen reduceret drastisk.

For dele af konstruktionen var det muligt at forenkle og optimere armeringen, hvilket førte til mindre variation i armeringsjernene, mere effektiv montage samt en reduktion i den samlede mængde armeringsjern.

På baggrund af armeringsmodellen udarbejdede CN3 klippe-og bukke lister til bestilling af armering.

Læs mere om hvordan vi bygger i 3D.

REFERENCEDATA
BYGHERRE: Vitartes
ARKITEKT: White
DESIGN: Byggnadstekniska byrån / Centerlöf & Holmberg
ENTREPRENØR: Veidekke
FASE: Projektering og udførelse

YDELSER
3D produktionsmodel
Granskning af tegninger
CNC klip-og-buk